Управител на фирма за коли под наем спечели автомобил от търг

...
Управител на фирма за коли под наем спечели автомобил от търг
Коментари Харесай

Бургазлия купи на търг автомобил от НАП, доставиха му го без двигател

Управител на компания за коли чартърен завоюва автомобил от търг на Национална агенция за приходите, само че го получи без мотор, оповестява.

Мъжът внесъл депозит, платил и цялата сума до последната стотинка, след което спечелил наддаването и станал притежател на скъпа кола. В документите пишело, че колата е в доста положително техническо положение, с 6-степенна скоростна кутия, само че когато автомобилът дошъл, се оказало, че липсват съществени елементи, в това число и моторът.

Първоначално Даниел Николов помислил, че е станало неразбирателство.

" Спечелихме търга, явихме се на уреченото място - центъра на Бургас пред постройката на Национална агенция за приходите. Там видяхме по какъв начин закупеното от нас транспортно средство идва на платформа. Когато дойде индивидът с автомобила, той съобщи, че колата е била ограбена предната вечер - откраднат е моторът ѝ, скоростната кутия, таблото, фаровете и всички други елементи, които са под предния похлупак ", споделя спечелилият търга.

След като се оказало, че вместо на моторно транспортно средства, той е станал притежател на купе с гуми, мъжът направил искане да му бъдат върнати парите.

От Национална агенция за приходите обаче отказали. Първо от приходната организация споделили, че Николов би трябвало да одобри извоюваната кола и самичък да търси правата си в съда. После обаче решили, че е редно парите му да бъдат върнати. Мъжът пуснал тъжба, само че на 15 август 2022 година той получил отговор от Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас, в който пишело, че тя е неоснователна и още веднъж се оказало, че Николов няма да си получи назад дадената сума.

Национална агенция за приходите се самосезира по случая, сезирана е и Окръжната прокуратура в Бургас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР